Kosten van airconditioning installatie

Jubileum

Airco kent geen vaste prijs. De kosten zijn afhankelijk van een veelheid aan factoren. Wanneer er alleen al gekeken wordt naar de soort airconditioning is de prijs al zeer divers. Denk daarbij aan het merk, type, model en functies. Maar uiteraard ook het installatiebedrijf en de werkzaamheden zijn van grote invloed op de prijs.

Heeft kwaliteit een prijskaartje?

Natuurlijk is het zo dat wanneer u kwaliteit wilt er meer voor zult moeten betalen, dan wanneer u een airco apparaat wilt van mindere kwaliteit. Wanneer u zo goedkoop mogelijk een airconditioning wilt, dan zult u geen single of multi split installatie moeten nemen. Wij raden u dan aan om voor een mobiel airco apparaat te gaan. Hiermee bespaard u installatiekosten, en is vernieuwing aanzienlijk goedkoper dan bij een split airco.

Wanneer u echter een split airconditioning systeem wenst ga dan voor kwaliteit. Op den duur zullen de kosten (of beter gezegd, de niet gemaakte kosten) in uw voordeel zijn. Hoewel de aanschaf van een kwalitatief merk duurder zal zijn, kunt u er vanuit gaan dat u op den duur geld bespaard met een lager verbruik, reparaties en minder onderhoud.

Nog meer voordelen?

Gaat u voor een split airco systeem? Dan heeft u de mogelijkheid om deze in uw hypotheek op te laten nemen en zodoende te financieren. Zo betaalt u niet direct een groot investeringsbedrag, maar kunt u deze aflossen binnen uw hypothecaire lening.

Ook is het mogelijk de investeringskosten van een duurzame airco als aftrekpost op te geven bij de belastingdienst. Hiervoor moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de pagina over de IEA.

Jubileum

Meer informatie over:

Airco aanvragen in beeld

Airco aanvragen


Wat wmen tegenwoordig kan zien is dat het merendeel van de aanvragen voor airconditioners gedaan wordt door zakelijke consumenten.

Plaatsing van airco

airco plaatsen

Laat het plaatsen van een airconditioner altijd door een erkend installateur doen. Doet u dit niet dan loopt u de kans op slechte installatie wat risico's met zich meebrengt.