Mobiele airco systemen

Jubileum

Wilt u snel en effectief een koelend effect creëren, die naar diverse ruimten vervoerd kan worden? Dan is een mobiel airco een geschikte oplossing voor het regelen van de omgevingstemperatuur.

Stelt u zich voor. U heeft kantoor aan huis, en heeft slechts de beschikking over een werkkamer en een ontmoetingsruimte. Ruimtes waar u zich niet tegelijkertijd in zult bevinden, maar waar u het liefst wel verkoeling wenst. Met een mobiele airco kunt u een ruimte simpel en snel koel krijgen door het verrijdbare apparaat van de ene kamer naar de andere te verrijden.

Mobiele airco is tevens toe te passen op kantoorpanden die gebruik maken van meerdere units (gescheiden/gesloten) waarbij een consistente verkoeling niet gewenst is. Of wat te denken van monumentale panden, of tijdelijk onderkomen, waarbij installatie van een Split airco geen optie is. In dat geval biedt de mobiele airco altijd uitkomst.

Werking

Ieder airco systeem werkt in principe hetzelfde. Warme lucht wordt aangezogen en wordt omzet tot koele lucht. De warmte moet echter wel worden afgevoerd en dat kan, afhankelijk van het apparaat, op twee manieren, namelijk door een slang die (bijvoorbeeld via een raampje) naar buiten moet worden geleid, maar kan tegenwoordig ook met een condensbak (condesing unit), waarbij de warmte wordt omgezet in condens en zodoende wordt opgevangen.

Energiezuinig?

In vergelijking tot één a twee decennia geleden zijn mobiele airco apparaten vrij zuinig geworden. Waar het in eerste instantie vooral draaide om een snelle koeling van ruimtes, ongeacht het energieverbruik, zijn de machines van nu uitgerust met een duurzaam systeem waarbij de uitstoot en verbruik zoveel mogelijk wordt beperkt.

Voordelen

  • Systematisch ruimtes afzonderlijk verwarmen
  • Goedkoper dan vaste airco systemen
  • Altijd een passende oplossing voor uw woning/kantoor
Jubileum

Meer informatie over:

Airco aanvragen in beeld

Airco aanvragen


Wat wmen tegenwoordig kan zien is dat het merendeel van de aanvragen voor airconditioners gedaan wordt door zakelijke consumenten.

Plaatsing van airco

airco plaatsen

Laat het plaatsen van een airconditioner altijd door een erkend installateur doen. Doet u dit niet dan loopt u de kans op slechte installatie wat risico's met zich meebrengt.