Multisplit systemen

Jubileum

Multisplit systemen worden vooral toegepast in kantoorpanden, bedrijfspanden en woningen waar meer tot veel mensen tegelijk op meerdere plekken verblijven. In dat geval is het prettig om een goede klimaatbeheersing te bewerkstelligen op een zo efficiënt mogelijke manier.

De werking van een mulit split is simpel. Net als bij single split aircosystemen, beschikt een multi split airco systeem ook over een buiten unit. Het grote verschil is echter dat er op een multi split airco systeem meerdere binnen units kunnen worden aangesloten.

In principe heeft u voor een multi split systeem dezelfde keuzes als voor een single split systeem. Het voordeel van een multi split systeem is dat u diverse modellen kunt aanbrengen in het pand specifiek voor een ruimte. Plaatsing van een wand model is geen optie is voor een ruimte omsloten door andere ruimtes. In dat geval kan er een plafond model worden geplaatst, terwijl in andere ruimte een wandmodel kan worden gebruikt.

Toch is het niet gebruikelijk een veelheid aan soorten airco modellen aan te sluiten op een multi split systeem. De keuze valt vaak op een consistent geheel van apparaten, waarbij het satellietsysteem zeer populair is.

Satellietmodellen

Een satellietmodel kenmerkt zich als een verkoelingssysteem dat boven het plafond wordt geïnstalleerd in de vorm van meerdere roosters. Door middel van luchtkanalen boven het plafond wordt verkoeling vanuit de centrale unit rondgepompt. Hierdoor ontstaat er een efficiënte verdeling van de verkoelende luchtstroom in de ruimten waar de roosters zijn geplaatst.

Verwarmen mogelijk?

Net als bij de single split units kan er ook met het multi split airco systeem worden verwarmd. Zolang de warmtepomp sterk genoeg is om meerdere units van warme lucht te voorzien is dit geen probleem.

Voordelen multi split

  • Vrij onzichtbaar afgewerkt
  • Geluidsarm systeem
  • Goede verdeling van de luchtstromen  
Jubileum

Meer informatie over:

Airco aanvragen in beeld

Airco aanvragen


Wat wmen tegenwoordig kan zien is dat het merendeel van de aanvragen voor airconditioners gedaan wordt door zakelijke consumenten.

Plaatsing van airco

airco plaatsen

Laat het plaatsen van een airconditioner altijd door een erkend installateur doen. Doet u dit niet dan loopt u de kans op slechte installatie wat risico's met zich meebrengt.