Singe split airco

Jubileum

Voor verkoeling van ruimtes op een klein kantoor en huizen zijn de vaste airco systemen het meest gebruikt. Deze systemen zijn aanzienlijk anders dan de mobiele airco. Natuurlijk blijft de doelstelling hetzelfde, namelijk het verkoelen van een ruimte. Maar de werking en ophanging is verschillend.

In tegenstelling tot wat vroeger werd gezegd zijn de binnenunits van airco sterk vebeterd en mooi gemaakt

  Split Airco (wand)
  Een split airco systeem bestaat uit twee units waarvan er één aan de binnenkant wordt geplaatst en één aan de buitenkant van een pand. De units hangen vaak aan een binnen- en buitenmuur, maar kunnen ook aan plafond/dak of ergens anders waar u plek heeft om de units te plaatsen. De units worden met elkaar verbonden door middel van leidingwerk. In tegenstelling tot de mobiele airco is dit dus een vast airco systeem en niet verplaatsbaar.

  Plafond airco
  Een airco systeem waarbij de binnenuit aan het plafon is bevestigd. Dir systeem werkt vrijwel hetzelfde als het single split airco systeem, waarbij een voordeel van het plafond systeem is dat de luchtstroom beter door de woning wordt begeleidt.

  Vloer airco
  Dir systeem werkt hetzelfde als plafon en singlesplit modellen, waarbij de binnenunit uiteraard op de vloer word geplaatst. Vooral gekozen vanwege de simpele (de-)montage, maar vaak verguisd vanwege mindere verdeling van de koeling en de aanwezigheid van de binnen unit in het interieur.

  Raam airco
  Een simpele, compacte airco installatie, maar weinig toegepast is raam airco. Eén behuizing die vaak in een raam of muur wordt geplaatst. Hotels kiezen veelal voor dit systeem. Voor huizen en kantoren minder geschikt omdat er een vierkant gat ter grootte van het apparaat moet worden gerealiseerd.

  Casette airco
  Wanneer een binnen unit aan de muur niet gewenst is, is een veel gekozen oplossing het cassette airco systeem. Dit systeem bestaat uit twee units waarvan er één op het dak wordt gemonteerd en een binnenunit daar direct onder, vaak geïntegreerd in het plafond. Deze afwerking zorgt er voor dat er slechts een rooster in het plafond is te zien en niet de hele unit. Door onzichtbare afwerking en doeltreffende werking wordt dit systeem vooral toegepast in kantoorpanden.

  Door de afmetingen van het apparaat moet u wel een verlaagd plafond hebben of willen met minimale ruimte van circa 40 cm.

Verwarmen en verkoelen

Naast dat een airco kan koelen is het ook mogelijk dat airco systemen ruimtes verwarmen, en goed verwarmen. Wanneer een airco kan verwarmen dan wordt het reversible airconditioning genoemd. De warmte wordt opgewekt middels het gebruik van een warmtepomp, die in het apparaat zit verwerkt.

Deze warmte pomp haalt warme lucht uit de omgeving en pompt dit naar een dusdanige temperatuur dat de omgeving verwarmd kan worden. Dit systeem werkt energiezuinig en kan het gebruik van een CV-ketel aanzienlijk ontlasten. Let wel, dit betekend niet dat het uw bestaande verwarmingssysteem kan vervangen!

Voordelen Single Split

 • Grote keuze uit airco modellen
 • Minder geluid dan de mobiele airco
 • Kan zowel efficient verwarmen en verkoelen met warmtepomp
 • Goede luchtstroom
Jubileum

Meer informatie over:

Airco aanvragen in beeld

Airco aanvragen


Wat wmen tegenwoordig kan zien is dat het merendeel van de aanvragen voor airconditioners gedaan wordt door zakelijke consumenten.

Plaatsing van airco

airco plaatsen

Laat het plaatsen van een airconditioner altijd door een erkend installateur doen. Doet u dit niet dan loopt u de kans op slechte installatie wat risico's met zich meebrengt.