Subsidies en financiële voordelen

Jubileum

De Energie-investeringsaftrek (EIA)
De IEA heeft ten doel het stimuleren van investeringen in duurzame bedrijfstoepassingen. Een duurzame toepassing voor uw bedrijf is dus ook een aircosysteem die bijdraagt aan een energiebesparende klimaatbeheersing.

Natuurlijk valt niet ieder airco systeem binnen de eisen van de Belastingdienst. De belastingdienst stelt een aantal voorwaarden, die u feitelijk moet kunnen voerleggen om in aanmerking komen voor de subsidie. Er zijn een viertal voorwaarden van belang om in aanmerking te komen voor de subsidie:

  • U moet een investeringsbedrag van minimaal € 2.300 besteden aan het aircosysteem
  • Het aircosysteem is gloednieuw, dus geen gebruikte systemen of onderdelen
  • Het aircosysteem staat op de energielijst 2012 van het Energie agentschap
  • Wanneer u gebruik wenst te maken van de Energie-investeringsaftrek, dan kunt u niet in aanmerking komen voor andere belastingvoordelen, zoals de milieu-investeringsaftrek*.

* Als ondernemer kunt dus ook gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek. Onder deze aftrek vallen helaas geen airco installaties. Bent u dus aan het verduurzamen, dan is het wellicht interessant te kijken of er nog potentiele verduurzamingstoepassingen op uw wishlist staan die voor de aftrek kin aanmerking komen.

Hoeveel voordeel kunt u behalen?
Als ondernemer die een investering doet op een airco systeem dat voorkomt op de energielijst 2012 kunt u een percentage van 41,5% van de investeringskosten extra aftrekken van uw fiscale winst.

Kan ik hier onbeperkt gebruik van maken?
Nee, het totale budget voor 2012 is totaal € 151 miljoen. Er zit dus een bovengrens aan.

Meer weten over de Energie –investeringsaftrek? U leest er meer over op de website van de belastingdienst. Jubileum

Meer informatie over:

Airco aanvragen in beeld

Airco aanvragen


Wat wmen tegenwoordig kan zien is dat het merendeel van de aanvragen voor airconditioners gedaan wordt door zakelijke consumenten.

Plaatsing van airco

airco plaatsen

Laat het plaatsen van een airconditioner altijd door een erkend installateur doen. Doet u dit niet dan loopt u de kans op slechte installatie wat risico's met zich meebrengt.